Nem kell nagyon messzire mennünk, ha a KRESZ-táblák kaotikus birodalmát szeretnénk megtalálni, ugyanis akad kis országunkban szép számmal olyan hely, ahol véletlenszerűen megjelenik egy-egy olyan tálba, amit nemhogy az arra közlekedő nem bír feldogozni, hanem állítom, az sem érti, aki elrendelte, hogy oda egy jelzőtábla kell. Így tudatva a gyanútlan autósokkal, hogy itt bizony számítani kell valamire, de mire? 

Ez most egy körút tele körforgalommal vagy egy bazi nagy körforgalom sok kicsivel?

Azonban mégsem Magyarországról került ki a 10 legviccesebb vagy legértelmetlenebb jelzés, amit találtam, ezért egy picit megnyugtató a tény, hogy bizony a határainkon túl is derülhetünk jókat vezetés közben.

Óvakodj a rénszarvastól, mert ránéz az autóra és azonnal kitörik a kerék és gyűrődik a motorháztető.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy ezek nem mindegyike hülyeség, csak inkább számunkra furcsa látni mondjuk egy sárga alapon fekete rénszarvast, ami éppen rommá zúz egy autót. Gondolom, ez valami hasonlót jelenthet mint nálunk az ugró szarvas.

Az életben nem jöttem volna rá, hogy ez mit jelent, hacsak nem használom a Google fordítóját, ami elárulta, hogy ez bizony finnül van és azt jelenti Vigyázat, vékony jég. Pár ilyen táblát simán ki lehetne rakni télen a Balaton környékére, csak a kezet egy Hummerre cserélném?