Kétféle kivitelben is kapható a Jeep Wrangler: az egyik a jól ismert, kétajtós változat, illetve létezik a négyajtós, Unlimited verzió. Utóbbi jó alternatívát kínált a hosszabb terepjárók terén, így nem kell ismeretlen eredetű, házi barkácsolás eredményeként készült példányok után kajtatni.

Van, akinek azonban ez sem volt elég: ez inspirálhatta a valaha volt legvadabb és leghosszabb, három üléssoros Wranglert, amit a Cars & Bids oldalán hirdettek meg. A Massachusettsben található és sárga-fekete köntösbe öltöztetett, limuzinszerű terepjáró, ami mintha a két hivatalos kivitelt kombinálná, már 15 éve rója az utakat.

Kalandos választás, ha ezzel mennétek terepre 1
Kalandos választás, ha ezzel mennétek terepre 2

Kalandos választás, ha ezzel mennétek terepre

Kalandos választás, ha ezzel mennétek terepre

Kalandos választás, ha ezzel mennétek terepre 13
Kalandos választás, ha ezzel mennétek terepre 14
Kalandos választás, ha ezzel mennétek terepre 15
Kalandos választás, ha ezzel mennétek terepre 16
Kalandos választás, ha ezzel mennétek terepre 17
Kalandos választás, ha ezzel mennétek terepre 18
Kalandos választás, ha ezzel mennétek terepre 19
Kalandos választás, ha ezzel mennétek terepre 20
Kalandos választás, ha ezzel mennétek terepre 21
Kalandos választás, ha ezzel mennétek terepre 22
Fotó megosztása:

A vélhetően több száz órát igénylő, a Coach Builders LLC által végzett átalakítás nagyjából 1,3 méterrel toldja meg a tengelytávot, ami sokakat – joggal – tölthet el aggodalommal, hiszen egy-egy, akár kisebb domb megmászása is kalandossá válhat. Ülések számában ráadásul nem jelent extra előnyt a hosszabb tengelytáv, hiszen hat főnek jut hely, akárcsak a Grand Cherokee esetében.

Motorikusan kevésbé mutatkoznak meg a látványra szembetűnő módosítások, így azok leginkább a kipufogórendszer és a kardántengely megnyújtására korlátozódtak. Változatlanul a soros hathengeres, 4,0 literes motor hajtja: 190 lóerős teljesítményre képes, míg a maximális nyomatéka 318 Nm, amit a hátsó tengelyre vagy mind a négy kerékre tud küldeni.

Kalandos választás, ha ezzel mennétek terepre 23

A hirdetésből kiderül, hogy az eladó újonnan vásárolta ezt a Jeepet, és ő alakíttatta is át, mivel akkoriban még nem lehetett kapni a négyajtós kivitelt. Elmondása szerint leginkább szabadidőjárműként használták, amit az igazol, hogy még 70 ezer kilométer sincs az órában, ami egy 15 éves autónál valóban átlag alatti igénybevételt jelent.

Hétfőig lehet megkaparintani az autót; eddig 15 licit érkezett rá, a legmagasabb ajánlat 10 001 dollár, vagyis valaki máris fizetne érte nagyjából 2,8 millió forintot, pedig egyes képek tanúsága szerint szebb napokat is látott.

Kalandos választás, ha ezzel mennétek terepre 24