A németek nem ijednek meg, ha valamiből sörcsapot, bárpultot kell építeni. Szinte nincs olyan használati tárgy, amiből valamikor, valahol ne folyt volna már gyöngyöző Lager, így a Trabant sem kivétel. Biztos vagyok abban, hogy nem ez az egyetlen söntéssé átalakított 601-es, a csap megvalósításával viszont kilóg a sorból. Egy tökéletes állapotú Trabant-motorblokkból mérik a hűsítő keserűt, ami át is fordul!

A gép maga 1987-es gyártású, 50 000 kilométerrel, és orrában is eredeti, kétütemű, 26 lóerős Trabant-blokkal. Különlegessége a nyújtott, hatkerekű karosszéria, amit a B-oszlop mögött komplett pulttá alakítottak át, napernyővel, mosogatóval. Fűtött garázsban állt, rozsdamentes, és ahogy azt a nehéz felépítmény is sugallja, keveset halad saját lábán, főleg trélerrel jut el a szomjas embertömegekhez.

Az ára pedig 15 000 euró (4,7 millió forint), ami sörcsapért és Trabantért is sok, de a kettőért együtt?

Ez a Trabant minden szomjas férfi álma 1Ez a Trabant minden szomjas férfi álma 2Ez a Trabant minden szomjas férfi álma 3Ez a Trabant minden szomjas férfi álma 4Ez a Trabant minden szomjas férfi álma 5