Világszerte egyre népszerűbb üzlet lett az utóbbi időkben a katalizátorlopás annak nemesfémtartalma miatt. A tolvajok folyamatosan újabb és újabb módszereket találnak ki, hogy hozzájussanak az alkatrészhez.

A kaliforniai Sacramento városában egy bűnbanda addig ment, hogy már a reggeli, világos órákban, lángvágóval álltak neki egy utcányi autó katalizátorainak kivágásához. A háromfős társaság munkáját azonban megörökítette egy helyi autótulajdonos, akinek éppen felemelték nagymamája Toyota Priusát, hogy abból is eltulajdonítsák az alkatrészt.

A videózást leszámítva azonban nem sokat tudott tenni a férfi, ugyanis az egyik bűnöző lángvágó fenyegette meg őt. A szomszédság ugyan hamar a helyszínre ért, de nem tudtak mit tenni. “Próbáltam elijeszteni őket. Rémisztő volt. Mit tehettem volna? Egy pillanat alatt történt az egész” – mondta az esetről beszámoló CBS stábjának egyikőjük.

A katalizátor fontos eleme az autónak, mely az egészségre káros gázokat csapdába ejti. Működéséről az alábbi linkre kattintva tudhatsz meg többet: