Az Autoblog cikke szerint árverésre bocsátják a 1971-ben, Steve McQueen főszereplésével készült Le Mans című filmben használt Porsche 917-esek egyikét. Augusztusban lehet majd lecsapni rá az RM Sotheby’s árverésén.

Természetesen nemcsak a film, hanem a versenyzésben betöltött szerepe miatt is emblematikus vétel lesz, hiszen indult az 1970-es Le Mans-i 24 óráson. Jóllehet, 49 kör után összetörték a 22-es rajtszámú Porschét a versenyen, később helyreállították, 1974-es nyugdíjazása után pedig – annak ellenére, hogy gazdát cserélt – visszaállították eredeti állapotába.

Már több mint tíz éve ugyanaz a tulajdonosa, neki köszönheti ez a 917-es, hogy újra eredeti állapotában tündökölhet. Miután a projektre sem időt, sem pénzt nem sajnáltak, még a legendás Gulf-festést is visszanyerte, amit a hétvégi Forma-1-es Monacói Nagydíj során a McLareneken láthattunk.

A 12 hengeres bokszermotorral hajtott, Le Mans-i Porsche 917-esből nem egy cserélt már gazdát az elmúlt években, sőt a 917-024 alvázszámú többször is kalapács alá került. Az aukciósház becslése szerint 16-18,5 millió dollárra rúghat a győztes licit, vagyis 4,5-5,2 milliárd forint közötti árat is fizethetnek érte.

Legendás film főszereplője ez az eladó Porsche 1

Legendás film főszereplője ez az eladó Porsche 2

Legendás film főszereplője ez az eladó Porsche 3