Vasárnap este a McLaren bejelentette, hogy egyszeri, ám annál különlegesebb festéssel áll rajthoz a jövő hétvégi Forma-1-es Monacói Nagydíjon: az elmúlt években megszokott papaya-kék kombinációt a legendás Gulf-festés váltja Lando Norris és Daniel Ricciardo autóján. A wokingiak így tisztelegnek a Gulffal folytatott együttműködésük előtt és ünneplik az utcai pálya visszatérését.

A McLaren és a Gulf kapcsolata hosszú időre nyúlik vissza, amit a felek tavaly júliusban élesztettek fel újra, a világoskék és narancssárga színeket ötvöző dizájn az MCL35M mellett a versenyzők tűzálló overalljain, a csapat felszerelésén és közösségi médiás felületein is megjelenik. Norris és Ricciardo különleges sisakfestéssel is készül majd a monacói hétvégére.

F1: Rendkívüli változást jelentett be a McLaren 1
F1: Rendkívüli változást jelentett be a McLaren 2

F1: Rendkívüli változást jelentett be a McLaren

F1: Rendkívüli változást jelentett be a McLaren

F1: Rendkívüli változást jelentett be a McLaren 7
F1: Rendkívüli változást jelentett be a McLaren 8
F1: Rendkívüli változást jelentett be a McLaren 9
F1: Rendkívüli változást jelentett be a McLaren 10
Fotó megosztása:

„Így tiszteleg a McLaren a Gulf ünnepelt versenydizájnja előtt” – jelentette ki az átmeneti változás kapcsán Zak Brown, a csapat elnök-vezérigazgatója. „Óriási rajongói vagyunk a bátor és merész festésnek, a Gulfé az egyik legkedveltebb dizájn a versenyzés világában. A kultúra egyik ünnepelt darabja, ami túlnő az autóversenyzés világán.”

A McLaren nem először használja ezt a festést: az 1997-es Le Mans-i 24 óráson szintén ezekbe a színekbe öltöztötték a 41-es rajtszámú McLaren F1 GTR-t, ami másodikként ért célba.