A Porsche 911 generációinak legolcsóbb, és legkevésbé értékes tagja a 996-os jelenleg. Az újító lámpaformával szerelt gép még elég gyakori, nem túl öreg, boxermotorja vízhűtéses, így pont a Porsche-rajongók vakfoltjába került. Aki klasszikust akar, az inkább egy korábbi, még léghűtéses 993-asra szavaz, aki pedig a modern Porschék zseniális vezethetőségét és technikai színvonalát élvezné, az inkább az újak közül választ.

Tehát 911-es szemszögből ez a legolcsóbb, a kínálat alja 6-7 millióról indul, ami ma már egy jól felszerelt új városi kisautó árkategóriája. Nem elérhetetlen, de azért mégis Porsche, aminek kijár a megfelelő bánásmód. 

Viszont napjainkban az Instagram-lájkgyűjtés virágkorát éljük, így minden, ami megosztó, érdekes, figyelemfelkeltő, az mehet a netre. Talán ezért döntött a képeken látható 996-os tulajdonosa amellett, hogy a kocsibeállón, házi barkács módon fényezi át a kocsiját. 

Hős vagy idióta, aki az utcán, flakonos festékkel fényez le egy Porschét? 1

Egy 996-os építése, alacsony költségvetéssel. Először megkapta a 997 orrát, ami kétségkívül jobban mutat, mint a gyári

 

A tulaj, Kevin Siemering (@porschekevn) nem most érkezett meg a Porschék világába, van egy 968 S2 RS-e, és a 996-os átalakítása sem a festéssel kezdődött. Előtte megkapta a 997 frontrészét, valamint több, a GT3-asra emlékeztető alkatrészt. 
 
Hős vagy idióta, aki az utcán, flakonos festékkel fényez le egy Porschét? 2 Hős vagy idióta, aki az utcán, flakonos festékkel fényez le egy Porschét? 3
Hős vagy idióta, aki az utcán, flakonos festékkel fényez le egy Porschét? 4
De a lényeg a festés, amit a képek alapján házilag csinált, a járda melletti fűre állva. Az látszik, hogy a mutatóujja elfáradt, és később már hüvelykkel préseli a flakont, de az eredmény annyira jó lett, hogy többen kétségbe vonják a hitelességét. 
 
Hős vagy idióta, aki az utcán, flakonos festékkel fényez le egy Porschét? 5
 
Még egy lehetséges forgatókönyv, hogy emberünk nem hagyományos flakonos festéket, hanem plasti dipet, vagyis folyékony gumifestéket használt. A folyékony gumi kitűnő vízállósággal és vízzáró képességgel különbözik más bevonatoktól, jó rugalmassággal rendelkezik. A bevonat ellenáll a hőmérséklet csökkenésének. Szükség esetén könnyen eltávolítható. 
 
Különösebb előkezelést nem igényel, gyorsan felvihető a legtöbb ismert anyagra, megtapad fémen, fán, üvegen, betonon, vásznakon, kövön, gumin, köteleken vagy műanyagokon. Felhordása egyszerű, szórható a palackos kiszerelésből (Plasti Dip Spray).
 
Hős vagy idióta, aki az utcán, flakonos festékkel fényez le egy Porschét? 6 Hős vagy idióta, aki az utcán, flakonos festékkel fényez le egy Porschét? 7 Hős vagy idióta, aki az utcán, flakonos festékkel fényez le egy Porschét? 8
 
Egyesek szerint kézzel, és pláne flakonos festékkel nem lehet ilyen jó eredményt elérni, biztos műhelybe tolták a képek után. Mások szerint a megfelelő tudással, és rengeteg polírozással elérhető ez az eredmény.