Az alábbi fotókon látható rabszállító kocsikkal oldja meg az orosz büntetés-végrehajtás, ha a rabokkal hatalmas távolságot kell megtenni. És itt a hatalmas nem túlzás, hiszen van, hogy kilenc napig zötykölődnek a fogvatartottak és őrzőik egy ilyen vonaton. De állítólag olyan kacifántos útvonal és logisztika is van, hogy előfordul a hónapokig tartó utazás (természetesen nem egyhuzamban).

Ilyen vonattal szállítják a rabokat Oroszországban 1

A kocsiban található cellák nem éppen kényelmesek, ablak is csak a folyóson van, de valószínűleg az orosz börtönök sem éppen wellness szállodák, szóval a rabok hozzá lehetnek szokva az ilyen körülményekhez. 

Ilyen vonattal szállítják a rabokat Oroszországban 2

A rabok állítólag 5-6 óránként használhatják a mosdót, adta hírül évekkel ezelőtt az Amnesty International. A fogvatartottak azt nyilatkozták, hogy az utazás előtt inkább már nem is ettek és nem is ittak, hogy minél tovább kibírják mosdóhasználat nélkül.

Ilyen vonattal szállítják a rabokat Oroszországban 3

Az egyes cellákba 12 rabot szoktak elhelyezni, ami nem sok helyet biztosít arra, hogy normálisan elférjenek. Egy ekkora helyen a civil vonatokon négy férőhelyes kabinok vannak.

Ilyen vonattal szállítják a rabokat Oroszországban 4

A kocsik teljes kamerarendszerrel vannak ellátva és mindegyik szerelvényben van egy felszerelt konyha is, ahol az ételt készítik a raboknak és a személyzetnek.

Ilyen vonattal szállítják a rabokat Oroszországban 5

Ilyen vonattal szállítják a rabokat Oroszországban 6

Ilyen vonattal szállítják a rabokat Oroszországban 7

Ilyen vonattal szállítják a rabokat Oroszországban 8

Ilyen vonattal szállítják a rabokat Oroszországban 9