A digitális műszeregységek teljes térhódítása figyelhető meg az autóiparban, szinte már nincs olyan kategória, ahol ne lenne elérhető az összes típusban. Alkalmazása érthető a gyártók részéről, lassan olcsóbb, mint az analóg kivitel, és bármi megjeleníthető rajta, egy ráncfelvarráshoz elég az új szoftver. 

De hiába lehetne bármilyen vicces, bohém, érdekes grafika a kormány mögött, egyik márka sem vállalja be az igazán extrém megvalósításokat. Talán a DS7 Crossback tudja a legérdekesebb megjelenést ma az új autók között, a többiek maradtak a konzervatívabb, analóg órákat utánzó kialakításoknál. 

Viszont egy kis orosz cég lehet bátor, nekik nem vásárlók millióira kell hangolniuk a termékeiket. A szentpétervári CMGAISD nevű cég által forgalmazott digitális műszerfal legalábbis ezt a hozzáállást bizonyítja. 

Egyelőre még csak a Lada Vesta, és X-ray típusokhoz készítenek az eredeti analóg műszereket felváltó digitális egységet. A 1920×720 pixel felbontású kijelzőn saját fejlesztésű applikáció dolgozik, amivel minden fontos információ megjeleníthető. 

A központi zár nyitását követően fél perc alatt indul el a kijelző, amit követően számos modern, illetve újabban már a klasszikus Zsiguli-megjelenés közül választhat az ügyfél. Ez utóbbi lehet az egyik csábító tulajdonsága az utólagosan beépíthető alkatrésznek. Mert ha a Zsiguli-utánzat működik, akkor miért ne lehetne Ferrari, Lamborghini, Aston Martin felirat a kormány mögött? 

A lehetőségek tárháza végtelen, és pont ez lenne az értelme az ilyen digitális kijelzőknek, a teljes alkotói szabadság. Az utólagos digitális műszeregység 43-44 ezer rubelbe (170-174 ezer Ft) kerül, egyelőre még csak orosz nyelvű menüvel.