Nyolc méter magasról ugrott a vízbe egy férfi marylandi Ocean Cityben, a 90 út hídjáról, hogy megmentsen egy kislányt. Az eset előzménye egy több autót érintő baleset volt, amelyben az egyik jármű ráborult a híd korlátjára, a kétéves gyermek pedig a Assawoman-öbölbe zuhant belőle.

A múlt héten vasárnap történt eset nyomán egy ideig a férfi igyekezett titokban tartani kilétét, de pénteken sajtótájékoztatón bemutatkozott és mesélt az esetről. Jonathan Bauer kifejtette, hogy az első dolog, amire emlékszik, hogy kerékcsikorgást hallott, majd látta, hogy egy kocsi felborul a híd korlátján. Odament, hogy megpróbáljon segíteni egy utasnak kiszállni az autóból. Miután az utasok kiszálltak, Bauer szerint nem sokat mondtak, egyszerűen csak a víz felé mutogattak.

Leugrott a hídról, hogy megmentsen egy kislányt 1
Leugrott a hídról, hogy megmentsen egy kislányt 2

Leugrott a hídról, hogy megmentsen egy kislányt

Leugrott a hídról, hogy megmentsen egy kislányt

Leugrott a hídról, hogy megmentsen egy kislányt 6
Leugrott a hídról, hogy megmentsen egy kislányt 7
Leugrott a hídról, hogy megmentsen egy kislányt 8
Fotó megosztása:

„Láttam a gyerekülést és néhány más tárgyat, és körülbelül hat méterre az üléstől egy kislányt” – mesélte. „A hátán feküdt, lebegett, a feje teljesen kilógott a vízből, a karjai mozogtak, a lábai rúgtak, és egy kis rózsaszín ruhácskában volt.”

Nem sokkal később a kisgyerek felborult, és a feje a víz alá merült. Ez késztette Bauert arra, hogy akcióba lépjen. Elmondása szerint  utasította 13 éves lányát, Avát, hogy szóljon az első tűzoltónak és rendőrnek, akit meglát, mielőtt leugrott volna a hídról a nagyjából 8 méter mélyen lévő sekély vízbe.

„Odaúsztam a lányhoz, kiemeltem a vízből, és ránéztem. A szája nyitva volt, a szemei félig nyitva voltak, majd nagyon magasan a vállamhoz szorítottam, és megveregettem a hátát” – mesélte Bauer, aki hozzátette, hogy a lány képes volt kiköpni a víz egy részét, amit lenyelt.

Leugrott a hídról, hogy megmentsen egy kislányt 9A mentésbe bekapcsolódott két másik civil is, akik csónakjukkal a környéken voltak, és a fedélzetre tudták húzni a férfit és a kislányt.

A tűzoltók mentőeszközökkel biztosították a hídkorláton lévő járművet, miközben a mentősök több sérültet is elláttak. Hét beteget földi úton szállítottak különböző kórházakba, míg a gyermeket légi úton szállították a Johns Hopkins Gyermekkórházba.

„Megmentett egy 23 hónapos gyermeket. Nincs kétségünk afelől, hogy ha nem tette volna meg, amit tett, akkor most más címlapon lenne ez a történet” – mondta Ryan Whittington, az Ocean City-i tűzoltóság tűzoltója és mentője az eset nyomán.