A Budapesti rendőrség közúti veszélyeztetéssel gyanúsítja a felvételen látható autó sofőrjét, aki a XIX. kerületben a záróvonalat és a zebrát figyelmen kívül hagyva vágott be egy autóbusz elé. Csak a buszvezető lélekjelenlétén múlt, hogy nem sérült meg senki.

Nézd meg a videót:

a videó a hirdetés után indul

 

Nem csak a busz utasait, de saját autójában ülő kiskorú gyermekét is veszélyeztette az a férfi, aki május 12-én az Ady Endre úton a záróvonalat átlépve és a kijelölt gyalogos-átkelőhelyet figyelmen kívül hagyva előzött meg egy autóbuszt, majd befékezett. A buszsofőr az utasok testi épségének védelme érdekében óvatosan fékezett, de az ütközést nem tudta elkerülni. A balesetben nem sérült meg senki. A rendelkezésre álló adatok szerint az autós dühét az válthatta ki, hogy előzőleg sávot kellett váltania, amikor a busz elindult a megállóból. Az esetről a busz fedélzeti kamerája felvételt készített.

A rendőrség még aznap közúti veszélyeztetés bűntett megalapozott gyanújával hallgatta ki az autót vezető 35 éves férfit, jogosítványát elvették.

Akik ilyen manőverrel “oktatnak”, azok mindig arra hivatkoznak, hogy csak meg akarták ijeszteni a másikat, móresre akarták tanítani az illetőt, mert az túl lassan ment korábban vagy bevágott eléjük, vagy valami hasonló, és nem állt szándékukban a baleset okozása. Holott ez a húzás az életveszélyes ütközés melegágya, főleg, ha egy kamion vagy busz előtt játsszák el.

A büntetőfékezés magyar himnuszát hallottad már?