A legendás zeneszerzőt, Hans Zimmert kérte fel a BMW, hogy komponálja meg a nemrég bemutatott BMW i4 és iX menet közben hallható hangját. A 63 éves, világhírű zeneszerző Renzo Vitaléval, a BMW-modellek hangzásaiért felelős kreatív igazgatójával közösen készítik el a vezetési üzemmódonként változó menethangokat.

Még az év vége előtt forgalomba kerül a BMW i4 villanymotoros kupélimuzin, amelyből sportmodell is készül, és erősebb lesz, mint az M4. A tisztán elektromos modell több teljesítményszinten lesz elérhető, beleértve egy M Performance sportverziót is. Ez utóbbi teljesítménye eléri az 530 lóerőt, és nagyjából négy másodperc alatt gyorsul 100 km/órára. Az autó hatótávolsága az európai normák szerint elérheti az 590 kilométert – persze ez nyilván nem a nagy teljesítményű variánsra vonatkozik.

A Gladiátor zenéjének alkotója komponálja az elektromos BMW-k hangját 1

BMW i4

A BMW nem először dolgozik együtt Zimmerrel. Többek között az iX3 hangzásáért is a zeneszerző felelt:

 

A Gladiátor zenéjének alkotója komponálja az elektromos BMW-k hangját 2

BMW iX

Akár 600 kilométeres hatótávolságot és több mint 500 lóerős teljesítményt ígér a BMW iX xDrive50, a németek új elektromos zászlóshajója. A két villanymotorral szerelt óriás nem egészen 5 másodperc alatt gyorsul 100 km/órára. A padlólemezbe süllyesztett, bruttó 100 kWh kapacitású akkumulátorcsomag energiasűrűsége 20 százalékkal kedvezőbb, mint a BMW elektromos típusaiban eddig használt egységeké. A legnagyobb töltési teljesítmény 200 kW, így 10 perc alatt 120 kilométerre elegendő energiát vehet magához az autó, illetve 10 százalékról 40 perc alatt 80 százalékra tölthető az akkuja.

Hans Zimmer egyébként olyan filmek felejthetetlen zenéiért felelős, mint például az Esőember, Az oroszlánkirály, a Gladiátor vagy az Eredet és a Csillagok között.