Nem volt kéznél kistraktor, de volt otthon egy Moszkvics 2140, amely remek donornak bizonyult, hogy megalkossa ez az orosz férfi ezt az igen egyedi, háromtengelyes gépjárművet, mezőgazdasági vontatót, kompakt traktort, vagy nevezzük bárhogy.

Itt egy Moszkvics, amely meggörbíti a teret 1

A hetvenes-nyolcvanas években a 2140 többféle változatban készült, kombi és furgon karosszériával is. A gyár folyamatosan fejlesztette a 2140-est, azonban ezek a fejlesztések az egyre szűkebb lehetőségek miatt inkább csak a költségek csökkentését szolgálták. Így minőségben és megbízhatóságban is visszalépést jelentettek.

Itt egy Moszkvics, amely meggörbíti a teret 2

Az összeszerelés minősége szép lassan leromlott, megjelentek a más típusokból (Lada) átvett alkatrészek, ezek illesztése azonban nem mindig sikerült az alapvetően változatlan régi konstrukcióhoz. Mindezek ellenére a 2140-est sokan kedvelték alacsony ára, erős motorja, jó fékrendszere és strapabíró kialakítása miatt.

Itt egy Moszkvics, amely meggörbíti a teret 3

Itt egy Moszkvics, amely meggörbíti a teret 4

Kíváncsi vagy, hogyan néz ki az eredeti Moszkvics 2140? Máris mutatunk egy képet. 

Itt egy Moszkvics, amely meggörbíti a teret 5Itt pedig megnézheted, hogyan gyorsul nulláról százra az 1,5 literes motorral szerelt fenevad.

 

Borzalom vagy cuki a Moszkvics-traktor?
Borzalom
38% (612)
Cuki
62% (992)