Ezek a hajlott, rozsdás lemezek egy legendás autó roncsáról származnak, és komoly történetük van. 

2001-ben a rali-világbajnokság záró futamán Angliában komoly izgalmak vártak a nézőkre. Colin McRae, Tommi Makinen és Richard Burns is komoly eséllyel indult a bajnoki címért, csak pár pont volt köztük a különbség a futam előtt. 

Nehezek voltak a körülmények, alacsony látótávolság, eső, de Colin McRae hozta legendás formáját. Messze elöl autózott, ahogy szokott, nem tartalékolt. Ekkor jött a negyedik gyorsasági, ahol Colin McRae és navigátora Nicky Grist óriásit buktak. Levágtak egy kanyart, ahol a belső íven egy gödörbe futva felborult az autó. 

Ez az apró hiba vezetett a vb-cím elvesztéséhez, amiért így Richard Burns kényelmes tempóban, ellenfél nélkül autózott el a további gyorsaságikon. 

Ennek az autónak a darabjai keresnek most új gazdát egy árverésen, eddig a navigátor irodáját díszítették a lemezek, jelenleg 1,9 millió forint az aktuális ajánlat, de vélhetően megy még fentebb az ár.

Valaki komoly pénzt fog fizetni egy Ford Focus törött darabjaiért 1Valaki komoly pénzt fog fizetni egy Ford Focus törött darabjaiért 2Valaki komoly pénzt fog fizetni egy Ford Focus törött darabjaiért 3Valaki komoly pénzt fog fizetni egy Ford Focus törött darabjaiért 4