Terjednek a villanyautók, egyre több a töltőpont, és ahogy a 19. században a mozdonyokat az ördög alkotásának gondolták páran, úgy most ennek az új technikának is vannak ellenzői. A legtöbben csak verbálisan fejezik ki ellenérzésüket, de vannak, akik tovább mennek a tiltakozással. 

A mozdony az ördög műve, az utasok meghülyülnek

„1825. szeptember 27-én nyitották meg a világon az első közforgalmú, menetrendszerű vasutat Angliában, Stockton és Darlington között. A londoni parlament csak hosszú vita után fogadta el azt a törvényt, amely személyek vasúti szállítását is lehetővé tette. A parázs vitában olyan érvek is elhangzottak, hogy maga az ördög húzza a kocsikat, az eső kioltja majd a lokomotív tüzét, a szikrák felgyújtják a házakat, az utasok pedig eszüket vesztik a tíz mérföldes sebességtől.” – mult-kor.hu

Amerikában egyre több alkalommal foglalják el dízel furgonosok, pickup tulajdonosok a Tesláknak fenntartott töltőhelyek parkolóit. Mások út közben nyomatékosítják, hogy a villanyautózás fájdalommal tölti el lelküket és testüket. A kormosra tuningolt dízel furgonok tulajdonosai, a “rolling coal” stílus képviselői előszeretettel pöffentenek óriási fekete felhőket a Teslák orra alá. 

Ezek kimerítik a bunkóság fogalmát, de kárt nem igazán okoznak. A friss német eset viszont már a vandalizmus kategóriába esik, mivel egy ismeretlen tettes darált hússal tömte tele a töltőoszlop mindkét csatlakozóját Münchenben. 

Így egyrészt ideiglenesen használhatatlanná tette a töltőpontot, másrészt annyi húst passzírozott a csatlakozókba, hogy azokat cserélni kell a károsodás miatt. 

A helyi hatóságokhoz egyre több bejelentés érkezik hasonló, de kevésbé extrém rongálási esetekről. Úgy tűnik, csak a technológia változik, a társadalom megosztottsága, és hozzáállása az aktuális témához azonos marad. 

Darált húst tömtek egy villanyautó-töltőbe Münchenben 1