1978 Forma-1-es világbajnokaként, Indy 500-győztesként és az IndyCarban, illetve annak jogelődjeiben szerzett négy világbajnoki címével megkerülhetetlenné vált Mario Andretti neve az autósportban, különösen az Egyesült Államokban. Valakinek pedig abban a szerencsében lehet része, hogy Andretti egykori Alfa Romeójának lehet a következő tulajdonosa.

Eladó a versenyzőlegenda egykori Alfa Romeója 1

Galéria: 1981 Alfa Romeo GTV-6

Az LBI Limited oldalán hirdették meg az 1981-es évjáratú GTV-6-ot, mellyel az elmúlt negyven évben kevesebb mint 60 ezer kilométert tettek meg az autó adatlapjához feltöltött fényképek alapján. 2,5 literes, V6-os motorjának teljesítménye 158 lóerő, maximum nyomatéka pedig 217 Nm. 0-ról 100-ra 8 másodperc alatt gyorsul, a sportkupé végsebessége pedig meghaladja a 200 kilométer/órát.

Limitált Andretti-széria is létezik

Érdekesség, hogy az Alfa Romeo a korábban az európai piacon forgalmazott GTV-ből egy, Mario Andrettinek dedikált különszériával is előállt 1976-ban. A cikkben szereplő példány pedig az olaszok ajándéka volt, amit akkor kapott, amikor a Forma-1-es csapatuknál versenyzett. Állítólag csak egy évig őrizte Andretti, noha tulajdonjoga dokumentált.

Eladó a versenyzőlegenda egykori Alfa Romeója 2

48 ezer dollárért, tehát valamivel kevesebb mint 15 millió forintért árulják a GTV-6-ot, ugyanakkor meg kell jegyezni, hogy tavaly májusban az RM Sotheby’s aukcióján sem kelt el, miután a legmagasabb ajánlat 28 ezer dollár volt. Ez is nagyjából 8 ezer dollárral több, mint amennyiért 2016-ban adták el. Azonban még ez sem változtat azon a tényen, hogy egy jó állapotú Alfáról van szó, ami egykor egy F1-es világbajnoké volt.