Többek között Vilmos herceg és Katalin hercegné egykori autóját is elárverezik a Bonhams május 22-i aukcióján. A Range Rover Vogue SE 2013-ban került be a királyi autóflottába, majd tavaly egy magántulajdonos vásárolta meg, így viszonylag hamar, mindössze egy év után keres magának új gazdát a levetett luxusautó.

A Bonhams a típus kapcsán megjegyzi, hogy népszerű választás a királyi családon belül. Valamivel több mint 60 ezer kilométert tettek meg vele az elmúlt nyolc évben, és úgy, hogy még pár hónapig érvényes a garanciája, a várakozások szerint 30-40 ezer fontért, vagyis körülbelül 13-17 millió forintért kelhet el.

Királyi autót tessék! 2
Királyi autót tessék! 3

Királyi autót tessék!

Királyi autót tessék!

Királyi autót tessék! 11
Királyi autót tessék! 12
Királyi autót tessék! 13
Királyi autót tessék! 14
Királyi autót tessék! 15
Királyi autót tessék! 16
Királyi autót tessék! 17
Fotó megosztása:

Mindezért nemcsak egy ritka múltú Range Rover jár, hanem vele együtt megannyi extra. A parkolóasszisztens, az üveg panorámatető, az első-hátsó ülésfűtés, valamint az italhűtő mellett arra is áldozott a királyi udvar, hogy a biztonsági extrák is nagyon komoly szintet képviseljenek.

Ráadásul amellett, hogy megkímélt és jól felszerelt, erőtlennek sem mondható. Feltételezhetően Vilmos hercegéknél nem ez volt az elsődleges szempont, nem mehetünk el szó nélkül a 4,4 literes dízelmotor mellett, mely 340 lóerős teljesítményre képes, maximális nyomatéka 740 Nm, 0-ról 100 km/órára pedig 7,2 másodperc alatt gyorsul.

Ha kíváncsi vagy, milyen járművek voltak egykor Vilmos herceg és Kate Middleton esküvőjén, alábbi cikkünket ajánljuk: