Ahogy minden apró részlet, úgy az utazás is tökéletesen szabályozott keretek között zajlott Vilmos Herceg és Kate Middleton mai esküvőjén. A fő résztvevők, így a királyi és a Middleton család is az állami autóflottával utazott.


Ebben a gyűjteményben két Bentley, három Rolls-Royce és három Daimler modell szerepel. Mindegyik állami autó, királyi bordó színben pompáznak, nincs rendszámtáblájuk. Magasított kivitelűek, így az etikettnek megfelelően kalapban is könnyedén beülhetnek a hölgyek. Az alattvalók örömére emiatt nagyobbak az üvegfelületek, így jól láthatók az utasok. (Viszont fejtámlájuk sincs hátul, micsoda kockázat!)

A herceg és menyasszonya természetesen külön érkeztek a helyszínre. Előbbit öccse, Harry herceg, míg az arát édesapja kísérte a járműben. Kate Middleton egy Rolls Royce Phantom VI-ban utazott, amely 1978-ban adtak át a királynőnek. Vilmos herceg viszont már nem egy létező modellből átalakított autóban, hanem külön a királyi családnak épített, egyedi karosszériájú Bentleyben érkezett, akárcsak a királynő.

Rolls-Royce-ban utazott a menyasszony 3


Ez a jármű 6,22 méter hosszú, tengelytávolsága 3,84 méter. Motorja 6,75 literes turbós, nem is 406 lóerős teljesítménye mérvadó, hanem a 3,4 tonnás karosszéria mozgatására mindenkor elegendő elegendő 835 Nm nyomatéka.

A Westminster apátsághoz vezető kordonnal elzárt úton a hivatalos adatok szerint 15 km/órával haladnak az autók, ám az élő közvetítés szerint ennél gyorsabban közlekedtek. Mindegyik autót motoros rendőr vezette fel, míg a biztonsági személyzet egy-egy Range Roverben követte őket.

Csak a kiemelt vendégek érkezhettek autóval a helyszínre, a többieket kisbuszokkal szállították, amelyeket a Volkswagen biztosított az eseményhez.

Rolls-Royce-ban utazott a menyasszony 4


Az esküvő után a királyi család hintókon hagyta el esküvő helyszínét. Öt különböző jármű gurult lovas kíséret közepette. Az ifjú pár egy 1902-ben épült, azóta természetesen restaurált kocsiban utazott a Buckingham palotába. Ez a jármű a VII Edvárd király számára épült és megkoronázásakor használták először. Ez a leggyakrabban használt királyi hintó, Diana hercegnő és Károly herceg is 1981-es esküvőjén is szerephez jutott.

Rossz időre is felkészültek természetesen, ekkor egy 1881-ben épült üveges kocsiban utaztak volna, amelyet 1911-ben V.György koronázásakor vásárolt meg a palota.