Az Egyesült Államok egyik legnépszerűbb pizzaszállítója, a Domino’s Pizza történelmet ír a héten, ugyanis szolgálatba állítja önvezető autóit, amelyek valóban sofőr nélkül szállítják házhoz az ételt. Az étteremlánc több éve dolgozik együtt a Nuro nevű, ilyen járművet fejlesztő startuppal, és most érett be munkájuk gyümölcse. A szilícium-völgyi vállalkozás robotautója volt az első teljesen önálló közúti szállító jármű, amely 2020-ban megkapta az Egyesült Államok Közlekedési Minisztériumának hatósági jóváhagyását.

 

A Nuro nemrég 500 millió dolláros befektetést kapott (többek között a Toyota egyik leányvállalatától), így a cég összértéke meghaladja az 5 milliárd dollárt, így nem kérdés, hogy terjeszkedni akarnak. Már olyan hatalmas multikkal is leszerződtek, mint például a Wallmart üzletlánc. És mivel az Egyesült Államokban a kiszállítással is foglalkozó bolt- és étteremláncok sokszor sofőrhiányban szenvednek, a Nuro vezetői bíznak a bővülésben. 

A pizzakiszállítás úgy működik, hogy megrendelést követően az autóba bepakolják az ételt, és amikor az megérkezik a célhoz, a vásárlónak be kell ütnie a rendelés leadásán kapott egyedi kódot, és máris nyílik a robotautó ajtaja.

Az autó útvonalát egyébként interneten folyamatosan lehet követni, így pontosan tudják a vásárlók, hogy mikor érkezik meg hozzájuk a rendelés. A szolgáltatás egyelőre csak a houstoni Woodland Heights városnegyedben érhető el.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Nuro (@nuroteam) által megosztott bejegyzés