A villanyautók és a konnektoros hibridek töltéséhez jelenleg még elengedhetetlen egy vastag kábel. Fémtartalma igen jelentős, tömege pedig hossztól függően akár 4-5 kg is lehet. Ennyi fémért ugyan nem adnak kiemelkedő sok pénzt az átvevőhelyeken, de sokaknak ez is a napi betevő falatot jelenti.

A tett, azaz a töltőkábel eltulajdonítása természetesen nem jó dolog, de létező jelenség. Ezt próbálta megakadályozni a képen látható Opel Ampera tulajdonosa is, aki a bal oldali ajtó kilincséhez egy lakattal rögzítette a kábelt.

Biztosra ment, még Mr. Bean lopásgátlóját is bevetette a magyar autós 1

A hozzászólások alapján úgy tűnik, többen is védik kábelüket, ahogy tudják. István nevű olvasónk egy komolyabbnak tűnő láncos megoldásról küldött fényképet.

Biztosra ment, még Mr. Bean lopásgátlóját is bevetette a magyar autós 2

Lakatot már Mr. Bean is alkalmazott Minijénél, ám ott még a komplett autót próbálta megvédeni a tolvajoktól a Rowan Atkinson alakította karakter.

Különböző autóvédelmi megoldásokból egyébként nincs hiány a magyar utakon. Többségüknél sikerül is megfejtenünk, mi velük a tulajdonos célja, ám az alábbi Opelnél máig nem tudjuk, hogy pontosan mit is látunk a képen.