Meglepő felfedezésre bukkant a Vezess olvasója a XV. kerületben szombat délelőtt: az egyik parkoló autó kerekein valami fényesre lett figyelmes. Első blikkre azt mondta volna, hogy kerékbilincs – ami szintén nem elképzelhetetlen, gondoljunk csak a pesti matizos példájára, melyről tavaly nyáron számoltunk be –, de ahhoz nem tűnik kellőképpen fixnek.

Mekk Elek is megirigyelné, ahogy ez a pesti sofőr védi az autóját 1

Miután emberünk csak az Opel Astra kombi járda felőli oldalára helyezte fel saját fejlesztésű védőeszközét, az is opció lehet, hogy a padkázástól szeretné megóvni kerekeit. Amennyiben viszont csak utólag tudja alkalmazni, megette a fene, hiszen addigra, parkolás közben már rég bekövetkezhet a baj.

Tekintve, hogy vasárnap a hidegfronttal együtt visszatér a havazás és vele együtt a síkosságmentesítés, elképzelhető, hogy ezzel szemben akart felfegyverkezni, de ez esetben ugyancsak felmerül a kérdés, miért nem látta el a túloldali kerekeket is a fakeretes technológiával – vagy ahogy az átlagember fogalmazna: tákolmánnyal.

Mekk Elek is megirigyelné, ahogy ez a pesti sofőr védi az autóját 2

A parkokkal és zöldterületekkel övezett környéken az sem lenne egy ördögtől való koncepció, ha nemes egyszerűséggel csak a kutyapisitől szeretné megóvni felnijeit, de még ebben az esetben is érthetetlen, mi célt szolgál a szögekkel és kiálló csavarokkal összeeszkábált szerkezetben a hővédő fólia, pláne télen.

Nem is a jelen cikkünkben szereplő Opel Astra sofőrje és nem is a már említett matizos az első és egyetlen, aki sajátos módszerrel védené autóját, függetlenül attól, hogy az mekkora értéket képvisel. 2019 nyarán egy Jaguar-tulajdonos egészen biztosan a padkázástól védte a felnijét egy, arra gyorskötözővel rögzített plexilappal.

Műszakilag közel sem annyira megkérdőjelezhető, ám az esztétikára épp ugyanúgy fittyet hányó megoldással üzenne hadat az ajtórányitásoknak az az autós, akit nemrégiben fotóztak le az eplényi sípályánál: ezzel a valóban bosszantó csapással szemben ajtóra aggatott kartonlapokban látja a leghatékonyabb védelmet.

Mit gondolsz, mi ellen védheti az Opel Astrát a Mekk Elek-tákolmány?
Padkázás
1% (30)
Hó, síkosságmentesítés
5% (105)
Kutyapisi
43% (929)
Egyik sem, igazából ez kerékbilincsnek indult
16% (339)
Fene se tudja, csak érdekel, mit gondolnak a többiek
35% (743)