Nemrég a Redditen bukkant fel a fent látható fotó, melyen egyértelműen a Christian Bale-féle Batman-filmekben szereplő Batmobile látható. A felhasználó a képet egy dubaji raktárban lőtte az autóról, mely a filmvásznon először 2005-ben bukkant fel. Az alábbi videóban még többet láthatsz belőle, még álcafestéssel.

A közel-keleti városban egyébként már 2015 óta ott lehet a jármű, ugyanis abban az évben egy üzletember 1 millió dollárért (305 millió forintért) megvette azt. A Batmobile egyébként az Esquire információi szerint csak egy replika, melyet egy 5,7 literes V8-as motor mozgat. A Chevrolet Corvette-ből származó erőforrás több mint 500 lóerős, és 250 km/órás sebességre is fel tudja gyorsítani a monstrumot.

Annak idején még sikerült forgalmi engedélyt is szerezni az elöl 18,5, hátul 44 colos gumikon gördülő autóhoz, melynek eleje nagy sebességnél megemelkedik. Jelenlegi állapotáról nem sokat tudni: az biztos, hogy régóta nem moccant már a Batmobile. 2019-ben néhány helyi fiatal ellátogatott a járműhöz, de akkor sem volt szebb állapotban.

Nem ez az egyetlen érdekes autó, amit szép lassan tönkretesz a homok: méretes autótemetők találhatóak az Egyesült Arab Emírségekben, tele luxusverdákkal.