A Nissan cégközpontjának otthont adó Acugi városában működő városi kórháznak új rohamjárműre volt szüksége, amivel vészhelyzetben (beleértve a koronavírushoz kapcsolódó eseteket is) gyorsan a helyszínre érhetnek. A város lakosai gyűjtést rendeztek, és összedobták a kocsi árát, a Nissan pedig vállalta, hogy megtervezi és kivitelezi annak dekorálását.

A Nissan globális formatervezői központjának dolgozói társadalmi munkában 17 különböző tervet készítettek el, amelyek közül a kórház képviselői választották ki azt, amelyet végül (szintén céges összefogással) felragasztottak az autóra.

Katasztrófavédelmi terepjárót készített a Nissan 1
Katasztrófavédelmi terepjárót készített a Nissan 2

Katasztrófavédelmi terepjárót készített a Nissan

Katasztrófavédelmi terepjárót készített a Nissan 12
Katasztrófavédelmi terepjárót készített a Nissan 13
Katasztrófavédelmi terepjárót készített a Nissan 14
Katasztrófavédelmi terepjárót készített a Nissan 15
Katasztrófavédelmi terepjárót készített a Nissan 16
Katasztrófavédelmi terepjárót készített a Nissan 17
Katasztrófavédelmi terepjárót készített a Nissan 18
Katasztrófavédelmi terepjárót készített a Nissan 19
Katasztrófavédelmi terepjárót készített a Nissan 20
Fotó megosztása:

Japánban nincs öncélú dizájn, így természetesen a dekor minden eleme jelentéssel bír. Az oldalfalakon látható hármas sávozás a szeretet, a bátorság és a remény hármas értékeit képviseli: ezek a természeti katasztrófák fényében meglehetősen konkrét jelentéssel bírnak. Az orvosi ellátásra utaló vörös kereszt az oldalfalakon, a csomagtérajtón és és a tetőn is megjelenik. A háttér fekete és fehér, hogy jól kivehető legyen a kereszt.

A Nissan emellett közlekedés-biztonsági oktató anyagokat készített a helyi iskolásoknak – még egy mesekönyvet is írtak, amit a dolgozók finanszírozásában adtak ki.

Katasztrófavédelmi terepjárót készített a Nissan 21