Az első generációs Ford Focus vérbeli európai kompaktként robbant a piacra a kilencvenes évek végén. Friss stílusa, kiemelkedő vezethetősége, és a sportverziók kiemelték a tömegből, de azért az amerikai ízléstől még a legerősebb SVT Focus négyhengeres kétliteres benzinmotorja is messze állt.

Ezen segít ez a kissé elborult építés, ami tulajdonképpen a  Focus bőrébe bújtat egy kihegyezett Mustangot. Igen, V8-as ötliteres motorral, hátsókerék-hajtással, és mindennel, ami hozzá tartozik. Sőt, a motor is komoly átalakításon esett át, a hengerfejek a modern kori GT40-esről érkeztek, Ford Motorsports gyártotta vezérműtengelyekkel, és Cobra szívórendszerrel. 

Egy amerikai vadló lakik ennek a Ford Focusnak a bőre alatt 1Egy amerikai vadló lakik ennek a Ford Focusnak a bőre alatt 2

Ez a csomag Fury Orange színben 8,5 millió forintnyi dollárért cserélt gazdát, ami egy Ford Focusért, sőt egy Mustangért is elég tetemes összeg az Egyesült Államokban, de a kettőért együtt, profin összegyúrva, már sokkal reálisabb vételár. 

Egy amerikai vadló lakik ennek a Ford Focusnak a bőre alatt 3Egy amerikai vadló lakik ennek a Ford Focusnak a bőre alatt 4Egy amerikai vadló lakik ennek a Ford Focusnak a bőre alatt 5