Zörög a haraszt a Ferrarinál, és Fiorano felől fújja a szél. A Carscoops vette észre, hogy néhány lesifotós szállta meg az olaszok fioranói tesztpályáját, amikor éppen egy prototípus hiperautójuk rótta a köröket. Ránézésre egy LaFerrari Aperta karosszériája tűnik fel a felvételeken, de valójában számos ponton eltér a LaFerraritól.

Egyedi az első lökhárító, csakúgy, mint a tető, a hátsó ablak vagy épp a motorburkolat. A karosszériára ragasztott jelzések alapján valamilyen részben elektromos erőforrás hajtja, a teszten viszont tisztán villanyos üzemmódban is kipróbálták az amúgy teljesen rejtélyes Ferrarit, minekutána gyakorlatilag nem is adott ki hangot.

Teljesen elektromos hajtástól nem kell tartani, ahogyan azt a kipufogócsövek is sugallják, valamilyen belső égésű erőforrást is rejt a motorháztető. Elképzelhető, hogy éppenséggel a márka zászlóshajójának tartott, 6,5 literes és V12-es motort, ugyanakkor az sem kizárt, hogy a kisebb kapacitású, ikerturbós V8-asra esett az olaszok választása.

Bármilyen motorról is essen szó, a Ferrarinál csakis a 986 lóerős LaFerrari teljesítményének felülmúlása lehet a cél. Hogy mennyire elkötelezetté váltak mostanában a hiperautók iránt az olaszok, mi sem mutatja jobban, hogy 2023-ban visszatérnek az endurance-vb (WEC) csúcskategóriájába, ami a Le Mans Hypercar lesz. Könnyen lehet, hogy ez már annak az utcai változata.