Bosszantó és sokak számára egyáltalán nem ismeretlen jelenség, amikor illetéktelenek parkolnak a kertkapunk vagy a garázsunk elé, ezzel gátolva a ki- és behajtást. Vélhetően már többször is így járt az, aki az alábbi, szívélyes üzenetet ragasztotta ki a garázskapujára:

„Nagyon csúnyán festek” – sajátos figyelmeztetést kapott a tilosban parkoló autós 1

Nem új keletű a probléma, évekkel ezelőtt egy másik beszédes üzenetet is megosztottak a Pesti Cetli oldalán, ahol a figyelmeztetés A4-es méretéből és annak szinte betonbiztos, nyolc szigetőszalag-csíkból álló rögzítéséből kiindulva egy visszaeső hívatlan vendéggel lehet dolga az illetőnek.

Mit mond a KRESZ?

Sokan nem gondolnák, de bizony, erre az esetre is létezik hatályos paragrafus a KRESZ-ben. A 41. § (2)/c. pont kimondja:

Tilos várakozni, ahol a jármű az útmenti ingatlanra való behajtást vagy az onnan történő kihajtást – az ingatlannal rendelkezni jogosult hozzájárulása nélkül – akadályozza.

Időnként válogatunk hasonlóan egyedi, egyszer kedves, máskor kevésbé nyugodt hangvételű üzengetésekből, ezeket erre a linkre kattintva tudod elolvasni! 

(A nyitókép illusztráció.)