Az Egyesült Királysághoz tartozó Wight-sziget a Brit-szigettől durván 5 kilométerre délre, a La Manche csatornában található. Legnagyobb városa Newport. Southsea-ből légpárnás járművel közelíthető meg a legkönnyebben. Amit még érdemes tudni róla, legalábbis cikkünk szempontjából, hogy a szigeten az autótulajdonosok annak arányában fizetik az útadót, mennyire magas a károsanyag-kibocsátásuk (nálunk ugyan súlyadónak hívják, de már itthon is rég a teljesítmény alapján számolják).

Ezt az adót nem fizette ki jó ideje a rendőrségi fotókon látható Lamborghini Aventador SV gazdája, ezért a rendőrség egy civil BMW X5 segítségével “csapott le” útközben a milliomosra. Elmondták neki, hogy 2020 augusztusa óta 475 fontnyi (202 ezer forint) tartozást halmozott fel, majd hívták az autószállítót és elvitték az autót. A szabály az szabály, akkor is, ha nagyon sok pénzed van.

A fotókat a helyi rendőrség osztotta meg Facebookon:

Piti tartozás miatt vitték el a milliomos Lamborghinijét 1

A Lamborghini Aventador SV az olasz sportkocsik között is előkelő helyet foglal el. 50 kilogrammal lett könnyebb az alapváltozatnál és számos aerodinamikai elem került fel rá, de ezzel természetesen nem elégedtek meg. A 6,5 literes, szívó V12-es motor 8400-as fordulatnál adja le 750 lovas teljesítményét, mellé 690 Nm nyoamtéka van. Az összkerekes Aventador SV 2,8 másodperc alatt gyorsul 100 km/órás sebességre, a vége pedig 350-nél van.

Piti tartozás miatt vitték el a milliomos Lamborghinijét 2