Általában nem jó ómen, ha egy autót – vagy legalábbis egy ahhoz hasonló tárgyat – látunk a víz felszínén, viszont az alábbi felvételek láttán nem kell a szívünkhöz kapnunk: habár a szerkezet kétségkívül hasonlít egy Corvette C7-re, valójában egy motorcsónakról van szó.

Sasszemnek sem kell lennünk ahhoz, hogy kiszúrjuk a szembeötlő különbségeket, például a fényszórók vagy a kerekek esetében. Ám a motorcsónakos jellemvonásait nagyon is jól rejtegeti; nyitható teteje épp olyan, mint a Corvette-é. Ennek viszont funkcionális oka is van: másképp nem lehetne beszállni a csónakba.

A Corvette-utánzatnál a csónak sugárhajtása a hátsó lökhárító alsó részének közepére esik. Nagyon nem is lehetne máshova helyezni, mégis nagyon ügyes megoldás – függetlenül attól, hogy szándékos volt-e, vagy sem –, hogy ott kapott helyet a propeller, ahol normál esetben a kipufogót találnánk.

Nem ezt az egy modellt építette a török csapat: egy másik, bronz színekben pompázó C7-csónakot is videóra vettek. Ennek teljesítménye 260 lóerő, tehát gyengébb, mint az eredeti C7-é, mely – specifikációtól függően – 455-650 lóerőt ad le.

Vízre dobtak egy Corvette C7-et 1

A Halálos iramban filmekben szereplő Supra színvilágát és matricázását kapta egy harmadik, narancssárga példány.

Vízre dobtak egy Corvette C7-et 11 Vízre dobtak egy Corvette C7-et 12

Egy ilyennel valószínűleg sokan szelnénk a hullámokat a Tiszán…