A fotókon látható, Lada Niva-átalakítás nem egyedi dolog, ezt a kivitelt egy magánvállalat készítette főként vadászok számára. Az átalakításhoz a klasszikus, háromajtós kivitelt vették alapul (VAZ-21214), ennek hosszát növelték meg 510 milliméterrel, így elfért még egy ajtó az utas oldalán, hogy könnyebb legyen beszállni hátra.

A modellt Laura-19321-03 kódnévvel látták, el és a cikkünkben szereplő Niva plusz különlegessége, hogy teljesen páncélozott terepjáróról van szó, amely jelenleg eladó. Eredetileg 4 millió rubelért (16,5 millió forint) árulta a tulaj, de most hirtelen levitte az árat 350 000 rubelre (1,4 millió forint). Minden bizonnyal gyorsan meg akar szabadulni az autótól.

Ez a páncélozott Niva annyira bizarr, hogy nem tudjuk hova tenni 1

Gyártási éve 2007, és eddig mindössze 110 ezer kilométert tettek meg vele. A Laura modelleket egyébként 2001-ben kezdték el gyártani. Az autó megrendelője állítólag a határrendészet volt, ezért kapott páncélozást.

“Megbízható, mint egy Kalasnyikov” – írja a hirdető.

De az utastérbe beszállva jön a meglepetés, amire igazán nem számítottunk.

Ez a páncélozott Niva annyira bizarr, hogy nem tudjuk hova tenni 2

Ez az egyedi Niva úgy van berendezve, mint egy vadászlak. Hátul fából készül trófeatartók, a “falon” állatok képei, az első ülések háttámláján pedig lehajtható kisasztal funkcionál extraként. De ami végleg felteszi a habot az oroszkrémtortára: az a padlón gondosan elhelyezett, fa erezetű linóleum.

Ez a páncélozott Niva annyira bizarr, hogy nem tudjuk hova tenni 3

Ez a páncélozott Niva annyira bizarr, hogy nem tudjuk hova tenni 4

Ez a páncélozott Niva annyira bizarr, hogy nem tudjuk hova tenni 5

Ez a páncélozott Niva annyira bizarr, hogy nem tudjuk hova tenni 6