Robin Cannon 2019 szeptemberében vált el feleségétől. A 67 éves férfi magára maradt hét Bentley-vel és egy 1959-es Chevrolet Corvette-tel, miután kiköltözött luxusvillájukból, melyhez egy modern, egyedi tervezésű, múzeumi minőségű, klimatizált garázs is tartozott.

Ugyan végső soron a válás az oka, hogy ezeket az autókat el kell adnia Cannon úrnak, de a történet akár happy enddel is záródhatna. Ám ezt egy lábsérülés akadályozza, mely a férfi cukorbetegsége miatt a vártnál lassabban gyógyul, így nem tudja vezetni a már-már történelmi járgányokat.

Mivel már a biztonságos garázs sincs meg, ezért nem maradt más választása, eladja a kis gyűjteményt. Az árverésre felkínált autók közül a legértékesebb az 1929-es WO Bentley lehet, melynek története is érdekes: a 4,5 literes motorral szerelt járművet az 1930-as években Indiába vitték, majd eltűnt, mielőtt a 70-es években Afganisztánban találtak rá. A Bentley-t végül visszavitték Angliába, de saját kerekein: a közel 9200 km-es túra négy hétig tartott.

Válik feleségétől, emiatt megválik luxusautóitól a milliomos 1

Az említett autó, melyből csak 665-öt gyártottak, a becslések szerint önmagában 700 ezer fontot (300 millió forintot) érhet, de a teljes kollekció akár 1,5 millió fontért (640 millió forintért) elkelhet március 11-én Dorsetben.

Válik feleségétől, emiatt megválik luxusautóitól a milliomos 2
Válik feleségétől, emiatt megválik luxusautóitól a milliomos 3

Válik feleségétől, emiatt megválik luxusautóitól a milliomos

Válik feleségétől, emiatt megválik luxusautóitól a milliomos 12
Válik feleségétől, emiatt megválik luxusautóitól a milliomos 13
Válik feleségétől, emiatt megválik luxusautóitól a milliomos 14
Válik feleségétől, emiatt megválik luxusautóitól a milliomos 15
Válik feleségétől, emiatt megválik luxusautóitól a milliomos 16
Válik feleségétől, emiatt megválik luxusautóitól a milliomos 17
Válik feleségétől, emiatt megválik luxusautóitól a milliomos 18
Válik feleségétől, emiatt megválik luxusautóitól a milliomos 19
Fotó megosztása: