Egészen különleges utat járt be a Halálos iramban-széria azóta, hogy 2001-ben először felbőgtek a motorok a mozivásznon Vin Diesel és Paul Walker alatt. Mára egy komoly franchise nőtt ki az eredeti történetből, melyet egészen jól le lehet követni egyetlen mutató, a forgatások során összetört autók száma alapján is.

A részletekbe Craig Lieberman nyújtott betekintést, aki a széria első két részének forgatásakor látta el technikai tanácsokkal a stábot. Elmondása szerint egy autóból több változat is készült, a közeli felvételekhez pedig mindig volt egy részletesen kidolgozott darab, mellyel nem történhetett semmi. Az összetört autókat sem kell feltétlenül sajnálni: ezek sok esetben roncstelepekről kimentett darabok voltak, sok esetben replika-alkatrészekkel feldobva őket. Persze vannak kivételek: az első rész végén ütköző 1970-es Dodge Charger egy valódi darab volt, melyet később egy restaurátor helyreállított.

Lássuk is, mennyi autót zúztak le eddig a Halálos iramban-filmekben. A listán nem szerepel a nyolcadik rész, valamint a Hobbs és Shaw-spinoff sem.

Halálos iramban 78 db
Halálosabb iramban 130 db
Halálos iramban – Tokiói hajsza 249 db
Halálos iram 190 db
Halálos iramban – Ötödik sebesség 260 db
Halálos iramban 6 350 db
Halálos iramban 7 230 db

Ez eddig összesen 1487 darab autót jelent, hangsúlyozva, hogy ebben nincsenek benne a nyolcadik rész adatai sem. Habár a fejlődő technológiának köszönhetően egyre többször vetnek be virtuális segítséget a filmek készítésekor, a kilencedik rész – látva az előzetesét – még biztosan rádob a listára néhány száz járművet. Ezt azonban leghamarabb június 25-én láthatjuk a mozikban, miután egy hónappal ismét elhalasztották a film premierjét.

Mindezek alapján egyébként nem csoda, hogy a sorozatban szereplő színészek előkelő helyet foglalnak el az alábbi listán: