„Február első felében a rendkívül csapadékos, változékony és szélsőséges időjárás, valamint a fagyási és olvadási ciklusok gyakori váltakozása az országos közutakon is kedvezett a burkolathibák kialakulásának. A téliesebb időjárás végével, február közepétől 94 mérnökségünk a lokális javítási munkákra helyezte, helyezi a hangsúlyt, melynek során csak az elmúlt két hétben 227 tonna meleg és 1391 tonna hidegaszfaltot dolgoztak be szakembereink” – írja közleményében a Magyar Közút. 

A munkálatok demonstrálása végett összedobtak egy patent kis videót, hogy lássuk, milyen jól felszerelt egységek küzdenek a kátyúk ellen Magyarországon.

 

A videó tanúsága szerint nem kérdés, hogy a Magyar Közút szakemberei minden tudásnak a birtokában vannak ahhoz, hogy profi módon javítsák ki a kátyúkat. Most már csak arra vagyunk kíváncsiak, hogy ti mit tapasztaltok az utakon? A szavazás nyitva:

Te meg vagy elégedve a hazai településeket összekötő utak, mellékutak, főutak állapotával?
Igen
3% (119)
Nem
97% (3717)

A beavatkozások első körben a gyorsforgalmi utakon, majd a fő-, végül a mellék- és bekötőutakon zajlanak, előzetes ütemtervek alapján. A tartósabb melegaszfaltos javítások és a teljes körű felújítási munkák országosan a téli szezon után, március folyamán indulnak el – írja a vállalat. Hozzáteszik még, hogy hozzájuk a településeket összekötő fő- és mellékutak, illetve ezen utak településeken átvezető szakaszai, valamint a gyorsforgalmi utak (kivéve M5 és M6 autópálya) tartoznak, minden más út a helyi önkormányzatok kezelésében van, Budapest közigazgatási határain belül nem üzemeltetnek utakat.