A Porsche stuttgarti szentélye az a hely, ahová a benzinvérű embernek mindenképp el kell látogatni egyszer az életben. Ha eddig nem sikerült eljutni, akkor most egy nagyon menő drónutazás keretén belül járhatod körbe a múzeumot, ahová 30 ezer lóerőt zsúfoltak be.

a videó a hirdetés után indul

A múzeum pontos címe is sokatmondó: Stuttgart-Zuffenhausen, Porscheplatz. Ennyi, nem is kell több, az épület eltéveszthetetlen. A 2005 októberében megkezdett építkezés során 21 ezer köbméternyi építőanyagból megépült az alap – föld alatti garázsok, illetve az egész épület tartószerkezete –, majd erre húzták fel az 5600 négyzetméteres kiállítási teret magában foglaló acélvázat.

A fura megoldásnak megvoltak a buktatói is, az építés egyik szakaszában rájöttek, hogy ez nehezebb lesz, mint gondolnák, így atomerőművek biztonságos építésére szakosodott cégek is besegítettek a munkába. A három lábon lebegő, borzalmas tömegű szerkezet végül biztonságosan elkészült, és a múzeumot a tervezett időpontban, 2009. jan. 31-én megnyitották.

2020 májusában a másik stuttgarti autóvállalat is készített egy hasonló drónos videót, szóval a Mercedes-Benz múzeumot is berepülhetjük.