Az autókba szerelt fedélzeti kameráknak köszönhetően sajnos egyre többször futunk bele büntetőfékező autósokról készült felvételekbe. A jelenség nem hungarikum, külföldön is látni rá példákat, az alábbi eseményeket például Lengyelországban rögzítették.

Habár nem ismerjük a teljes képet, de attól még ki lehet jelenteni, hogy amit az alábbi videóban szereplő mentős tett február 15-én Będzin városában, az kicsit sem volt szép. A másfél perces felvételen egy autós békésen halad az esti órákban, amikor utoléri egy mentőautó, és bekapcsolja a megkülönböztető jelzést. Azt gondolhatjuk, hogy a kétsávossá bővülő úton majd könnyedén elhaladhat a szirénázó autó a felvételt készítő mellett, de nem ez történik.

A jobbról előző mentős elkezdi leterelni az útról autósunkat, miközben fékezésével folyamatos lassításra kényszeríti. Ez még egyszer megismétlődik, míg végül mindkét jármű megáll. Ekkor meglepetésre a mentőautó sofőrje kiszáll kocsijából, és szóváltásba keveredik az autóvezetővel, majd elhalad, mint aki jól végezte a dolgát.

Magyarországon szerencsére a rendőrség egyre szigorúbban fellép a büntetőfékezők ellen: akár a jogsiját is elveszítheti az, aki ilyet tesz.