Amikor Zahid Khan még 2017-ben bement az ügyét tárgyaló birminghami bíróságra, komoly fricskát nyomott a hatóság orrára: a félmilliós csalással vádolt fiatalember egy hófehér Ferrarival parkolt le a bíróság előtti járdán – persze szabálytalanul.

A rendőrség természetesen elvitette az autót, amelynek ellenőrzésekor kiderült, hogy nem csupán a kötelező felelősségbiztosítása nincs rendben, de közúti forgalomra alkalmatlannak is minősítették. Az autót így haladéktalanul bezúzták, ahogy azt a törvény előírja.

Beperelte a rendőrséget egy szökésben lévő csaló 1

Boris Johnson (ekkor még) londoni polgármester annak a rendőrségi kampánynak a nyitányakor, amelynek keretében több tízezer, biztosítás nélkül közlekedő autót zúztak be a brit fővárosban.
A képen látható fehér Ferrari nem azonos a cikkben szereplővel, de ugyanaz lett a sorsa, mint Zahid kocsijáé…

Amikor Zahid Khan tudomást szerzett arról, hogy autóját megsemmisítették, annyira felháborodott, hogy kártérítési pert indított a helyi rendőrség ellen. Ebben az sem gátolta, hogy szabad akaratából soha nem fog visszatérni Angliába: miután ugyanis abban a bizonyos perben bűnösnek találták, 10 év letöltendő börtönbüntetésre ítélték. Ennek végrehajtása elől Dubajba szökött, ahol azóta is nagy lábon él.

A történet csattanója, hogy az ellenük indított jogi lépések lehetővé tették a nyugat-midlandsi rendőrség számára, hogy kiderítsék Zahid Khan pontos tartózkodási helyét. Felvették a kapcsolatot a helyi hatóságokkal, és az elítélt csalót hamarosan kiadhatják a brit igazságszolgáltatásnak.