Nemrég leplezte le a BMW az M5 CS sportmodellt, amely nemcsak a jelenlegi kínálat legerősebb BMW-je, de ez a valaha gyártott legerősebb M-es BMW. A hazai árát már tudjuk, X-Tomi pedig a napokban elkészítette az autó Touring változatát, ami sajnos csak a virtuális térben létezik.

Itt a BMW M5 CS kombi, amely egy magyar fiatalembernek köszönhető 2

Ha a BMW M5 CS minden apró titkára kíváncsi vagy, akkor olvasd el korábbi cikkünket, amelyben részletesen bemutatjuk a modellt.

A magyar dizájner korábban már az új Hetes BMW-ből is elkészítette a kombi változatot, amely szintén parádésra sikeredett. Bármikor el tudnánk képzelni ezeket a modelleket az utakon, reméljük, egyszer a BMW is belátja, hogy a hatalmas, prémium és egyben sportos kombikra szüksége van a világnak. Gondoljunk csak az Audi RS6 Avantra vagy a Porsche Panamera GT-re.

Itt a BMW M5 CS kombi, amely egy magyar fiatalembernek köszönhető 3

Neked tetszik a BMW M5 CS kombi változta?
Igen
82% (405)
Nem
18% (87)

De itt van még két igazán különleges BMW kombi, amely a prototípus fázist is megélte. Az egyik egy igazán családi változat, a másik pedig egy nagy klasszikus újragondolása.

Itt a BMW M5 CS kombi, amely egy magyar fiatalembernek köszönhető 4

BMW 5 Touring High-Roof – Ez a családi karaván kimondottan azért készült, hogy bemutassák az M GmbH sokoldalúságát. Akik látták, mind azt kérdezték, hogy mikortól lehet rendelni, annyira szalonképesre sikerült. Sajnos a válasz minden alkalommal az volt, hogy túlságosan költséges lenne a konstrukció gyártása.

Itt a BMW M5 CS kombi, amely egy magyar fiatalembernek köszönhető 5

BMW E46 M3 Touring – Az, ami az Audinál megvan például az RS4 Avantban, az nagyon hiánycikk a BMW-nél. Nem kizárt, hogy érzi ezt a BMW is, mert időnként egy-egy ilyen modell eljut a prototípusig, mint a képen látható E46 M3 kombi. A gépháztető alatt természetesen ugyanaz az S54B32-es 3,2 literes sorhatos dolgozik, mint a szériaváltozatokban, 343 lóerővel, amely durván 5 másodperc alatt gyorsítja 100 km/órás sebességre az autót.