Az Audi Quattro S1 E2 volt a nyolcvanas évek legvadabb autóversenyzői korszakának egyik kiemelkedő konstrukciója. Egy összkerékhajtású szörnyeteg, ami tarolt a rali-vb gyorsasági szakaszain és öthengeres turbómotorja mellett a külső megjelenése is tiszteletet parancsolt.

2,2 liter, 5 henger, 20 szelep, és egy őrült turbó. Ebből kerekedik 572 lóerő, és 615 Nm nyomaték, amivel úgy csúszik keresztbe aszfalton a német vas, mintha csak murva lenne. 

A szögletes célszerűség alakította minden porcikáját, amit a színes feliratok, hirdetések fedtek el. Ezektől lecsupaszítva még döbbenetesebb a gép, mintha egy korabeli sci-fi film kísérleti járművét látnánk, de simán beillene egy képregényhős garázsába is.

Ezt a matt fekete verziót egy angol dizájnstúdió alkotta meg, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy majd a rajongók jó sokat vesznek majd a képzeletbeli verziót ábrázoló, nyomtatott plakátokból. Csábító ajánlat, feldobja a home office, vagy a garázs falát, az A2-es méret 20 ezer, az A1-es óriás 60 ezer forintba kerül.

Nem kicsit lett volna menő a B-csoportos Audi Quattro S1 matt feketében 1Nem kicsit lett volna menő a B-csoportos Audi Quattro S1 matt feketében 2Nem kicsit lett volna menő a B-csoportos Audi Quattro S1 matt feketében 3