Egy új út megépülésekor a legtöbb esetben az a terület, ahol az útvonal áthalad, a fenntartó tulajdonába kerül – jó esetben ilyenkor kártalanítják a korábbi tulajdonost, rosszabb esetben kisajátítás történik. Olykor azonban előfordul, hogy a rendszerbe homokszem kerül, és vannak olyanok, akik nem hajlandóak kompromisszumot kötni. Ez történt az alábbi két esetben is, így születtek ezek a furcsa útépítési megoldások.

Az első történet helyszíne a kínai Kanton városa, ahol tavaly adtak át egy nem mindennapi hidat. A kétszer két sávos Haizhuyong híd egy folyó felett ível át, ám egyik hídfőjénél az útpálya ketté válik, ugyanis ott található egy kis ház, amit nem lehetett elbontani.

Nem költöztek el, köréjük építették a hidat 1

A 40 négyzetméteres ingatlan lakói így egy betonfalakkal szegélyezett gödörben élnek, melynek tetején állandó a forgalom. A tulajdonos állítása szerint a kárpótlásul felajánlott lakás egy hullaház mellett volt, így azt nem fogadta el, inkább a híd közepén él tovább a csodálkozó tekintetek közepette.

Nem költöztek el, köréjük építették a hidat 2

Japánban egy hasonló történetet kicsit másképp oldottak meg. Oszakában egy területi vita szülte azt a toronyházat, melynek belsejében egy felüljáró halad át. Végül sikerült megállapodni a városvezetéssel: megkezdődhet az építkezés, ha az autópálya egy sávja áthaladhat a területen.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Bernat por el mundo (@bernatxelmundo) által megosztott bejegyzés

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

ViajeroTotal.com (@viajero_total) által megosztott bejegyzés

Így született meg a Gate Tower Building, mely a város egyik látványossága lett. A 16 emeletes épület irodaházként funkcionál, ám a dolgozókat egy cseppet sem zavarja a sztráda forgalma. Ez a jó szigetelésnek is köszönhető, illetve annak, hogy a felüljáró és az épület egyetlen ponton sem érintkezik egymással.

Nem költöztek el, köréjük építették a hidat 3

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Thomas Bachmayr (@thomasbachmayr) által megosztott bejegyzés

Az irodaház lifjteit a torony egyik oldalában helyezték el. A felvonóban nem érdemes keresni az 5-ös, a 6-os és a 7-es gombot, ezeken a szinteken halad át ugyanis az út.