Különleges eladó Skoda Octaviára bukkantunk a német piacon. Az első szériás, különleges darabért gyakorlatilag egy új autó árát kéri az eladó.

A 100 éves Skoda Motorsport tiszteletére kiadott széria a Skoda Octavia RS-re épült, így 1.8 literes turbómotor hajtja az ötajtós sportlimuzint. A széria Octavia RS-hez képest a WRC limitált sorozatot oldalán és tetején szárnyas zöld Skoda embléma díszíti, hasonlóan a rali VB-n induló Skoda Octavia RS WRC versenyautókhoz. A motorháztetőn és a két első ajtón a jubileumi széria emblémája látható, a lökhárítókat pedig zöld-szürke-piros csíkok díszítik, de a műszerfalon is jelzi egy kis tábla a különleges szériát.

Ennél ritkább, egyedibb használt Skoda Octavia nincs a piacon, meg is kérik az árát 1

Az Octavia RS szériafelszereltségét tovább gazdagítja a speciális kivitel. Széria a 17 colos Spider versenyfelni és a hozzá illő 205/50 R17-es gumiabroncs. Szintén az alapfelszereltség része a motorosan állítható xenon fényszóró, a belső teret is figyelő gyári riasztó és az oldallégzsák. Az utasok kényelmét fokozza a fűthető ülés, az automatikus klímaberendezés, a telefon előkészítés és a gyári hifi. 

Ennél ritkább, egyedibb használt Skoda Octavia nincs a piacon, meg is kérik az árát 2

Tehát a mezei RS verziókhoz képest csupán kozmetikai különbségek akadnak, az eladó mégis úgy érzi, ez a ritka kivitel van annyira különleges, hogy az új Octavia árát kérje el érte. 30 ezer eurót, vagyis 10,7 millió forintot szeretne kapni a 90 ezer kilométert futott Octaviáért, és már a hirdetés szövegében kéri az alkudozókat, hogy hagyják békén. Az ár betonfix, a “mennyit engedsz a feléből?” típusú megkeresésekre nem kíváncsi, állítása szerint a legjobb ajánlat jelenleg 25 500 euró, így vár még az igazira. 

Ennél ritkább, egyedibb használt Skoda Octavia nincs a piacon, meg is kérik az árát 3

Egy ilyen autó Magyarországon is van/volt, 20 éve a Vezess is ott volt az autó bemutatkozásakor: