Megérkezett Magyarországra az első Skoda Octavia RS WRC 1

Megérkezett Magyarországra az első Skoda Octavia RS WRC

100 éves a Skoda Motorsport. A cseh márka a jubileum alkalmából egy különleges Skoda Octavia sorozatot bocsátott piacra. A mindössze 100 példányban gyártott széria az Octavia RS-re épül, csak kristályfehér színben készül, de egyedi díszítéssel teszik különlegessé. Az autó két oldalán hatalmas zöld Skoda embléma díszeleg, a motorháztetőn és az első ajtókon pedig a 100 éves Skoda Motorsport felirat látható.

Az Octavia RS WRC a széria RS-re épül, így ugyanúgy 180 lóerős, 1.8-as turbómotor hajtja az első kerekeket. Az RS alapfelszereltségén kívül számos extra szériaként jár az RS WRC-be, ahogy nem feláras a 17 colos, fehérre festett könnyűfém felni is, a 205/50 R17-es gumikkal. Az Octavia RS WRC-ben az alapfelszereltség része az ülésfűtés, az automata klímaberendezés, az elektromosan állítható xenon fényszóró, az oldallégzsák és a különleges hifi berendezés.

Az utastérben a 100/5. példányt hirdető kis táblától eltekintve nem történt változás a széria RS-hez képest. Az ülések bőrhuzatúak és bőr bevonatot kapott a kormány és a váltógomb is.

A Magyarországra érkezett egyetlen Skoda Octavia RS WRC-nek nincs ára, és sajnos nem is vásárolható meg. Az RS WRC a Mentes és Társai Skoda márkakereskedés bemutató autójaként tekinthető meg Kispesten.