1967-től 2002-ig tartott a Chevrolet Camaro első korszaka, majd 2009-ben az amerikaiak újraindították gyártását, 47 év alatt már a hatodik generációját tapossa. Ötmilliót gyártottak belőle, az első példányok egyikében pedig már másodjára leli örömét egy Tommy Cook nevű úr – vette észre a nem hétköznapi történetet a Carbuzz.

17 éve ellopták, gazdája megtalálta a Chevrolet Camarót 1

17 évvel ezelőtt ugyanis egy műhelyből lopták el a ’69-es évjáratú Camaróját. A veterán izomautó eltűnését jelentette a rendőrségen, de a nyomozások és a keresések nem vezettek eredményre. Noha időközben Spotsylvaniába költözött, az évek folyamán rendszeres jelezte elektronikus úton a lopott autó státuszát, de egyre haloványabbnak tűnt a remény…

17 éve ellopták, gazdája megtalálta a Chevrolet Camarót 2

Az előző hónapban La Plata közelében szeretett volna vásárolni egy másik autót, amikor egyszer csak egy épp annyi idős Camaróba botlott. A teteje ugyan hiányzott, és a színe is más volt, úgy érezte, meglelte rég elveszett autóját. Az alvázszámok összehasonlításával bizonyságot nyert megérzése, a helyi hatóságok bevonásával pedig vissza is kapta, ami az övé.