Állítólag a fotókat egy romániai lakótelep parkolójában készítették, a Facebookon pedig úgy terjed, mint a futótűz.

A fényképeket készítő hölgy állítása szerint az erkélyről dobták ki a fát, ami beleállt az Audi szélvédőjébe. Gondolom, a fenti tulaj így próbált megszabadulni a fától, lusta volt lesétálni vele.

Ha lehet, ne így dobd majd ki a karácsonyfát 1

Itthon komoly szabályai vannak az ünnepek utáni karácsonyfák elszállításának, nem lehet csak úgy kidobálni az ablakon. Le kell vinni az utcára és a kihelyezett szeméttárolók környékén kell elhelyezni, hogy aztán a szemétszállító társaságok el tudják vinni a megfelelő telephelyre.

Ha lehet, ne így dobd majd ki a karácsonyfát 2

Budapesten a karácsonyi ünnepeket követően az FKF szervezetten gyűjtik össze és szállítja el a fenyőfákat. A logisztikai feladat nem mindennapi, hiszen a becslések szerint mintegy 500-600 ezer darab tűlevelű kerül ki az utcákra, ezt a mennyiséget kell kezelni, illetve a hasznosításukat megoldani.

Amennyiben olyan méretű a fenyőfa, hogy azt hulladékszállító célgéppel nem tudják összeaprítani, másik szállítójármű viszi el a helyszínről. A lakosság több lehetőség közül is választhat: a kukák mellé, vagy a kijelölt gyűjtőhelyek egyikére teheti ki a fákat. Az első esetben azonban figyelni kell arra, hogy ne akadályozzák sem a gyalogosokat, sem az úttesten a parkolást, illetve a gépkocsik forgalmát.