Ez az autó bizonyítja, hogy a prémiumtípusok hatványozottan leromlott állapotba kerülhetnek, ha aktuális tulajdonosuk elméri az anyagi lehetőségeit. 

A német rendőrök se hittek a szemüknek, amikor meglátták a lassan, imbolyogva közlekedő fekete Porsche Cayenne-t. A furcsa mozgást egy csúnya defekt okozta, ami a hatalmas kerék, és az ültetett futómű miatt még látványosabbá tette a sántítást.

A helyi rendőrség Facebook bejegyzése szerint a 43 éves gummersbachi sofőrt nem igazán zavarta az autó állapota. Pedig nem csak az oldalszakadt, láthatóan használhatatlan abroncs volt az egyetlen probléma. 

Ezeket látva alaposabb műszaki vizsgálatot rendeltek el, ahol több hajmeresztő dolog is kiderült. A gumik gyakorlatilag kopaszra koptak, a hátsókerék-hajtást lekötötték, a gyári kipufogórendszer helyére pedig házilag hegesztett, tákolt csövek kerültek, természetesen hangtompító dob, és katalizátor nélkül. 

Nézni is fáj, milyen tákolva javították ezt a Porschét, a rendőrök kapcsolták le 1

Fénykorában így nézhetett ki a rendőrség által lefoglalt Porsche Cayenne

Az autót természetesen lefoglalták a német rendőrök. 

Nézni is fáj, milyen tákolva javították ezt a Porschét, a rendőrök kapcsolták le 2

A felnik alapján ez ráadásul egy Lumma tuningcsomaggal megpakolt Porsche Cayenne, vagyis még a gyári vételárnál is jóval többet fizettet érte az egyik múltbéli tulajdonos.

Nézni is fáj, milyen tákolva javították ezt a Porschét, a rendőrök kapcsolták le 3

Ez a kipufogó viszont garantáltan nem volt része a csomagnak

Nézni is fáj, milyen tákolva javították ezt a Porschét, a rendőrök kapcsolták le 4

Egy ilyen apró sérülést észre sem vett a sofőr