Amikor már azt gondolnánk, hogy 2020 rossz történéseit nem lehet fokozni, bekövetkezik egy olyan esemény, amire aligha számítottunk volna. Számunkra, mint az autózás kedvelőinek persze kevésbé fáj az alábbi eset, mint a károsultnak, akinek az autói vesztek oda, de együtt tudunk vele érezni.

Az angliai Over Peover nevű kis falu mellett tárolta 80 luxusautóját egy tehetős autógyűjtő, ám az életműnek is beillő különlegességek egy éjszaka alatt porrá váltak, ugyanis valaki(k) szándékosan felgyújtották a raktárat, ahol a főként Ferrarikból, Porschékből és Lamborghinikből álló kollekció parkolt.

80 egzotikus autó égett porrá gyújtogatás miatt 1

Az esetről először beszámoló The Sun szerint a gyűjtemény egyik legértékesebb darabja egy Ferrari LaFerrari volt, melyből 2013 és 2015 között mindössze 499 darab készült. Csak ennek az autónak az értéke több száz millió forint volt – az összes kárt nem is merjük felbecsülni.

“A tulajdonos teljesen megsemmisült. A legtöbb jármű klasszikus darab volt, szinte mindegyik egyedi jellemzőkkel” – mesélte egy, a gyűjtőhöz közeli álló forrás. “Még ha a biztosítás fedezi is a károkat, nem lehet kompenzálni a két hangárban elveszett autós történelmet.”

A tűzoltók ugyan mindent megtettek, de egyetlen járművet sem tudtak megmenteni a pusztító lángoktól, így odalett egy Jaguar XJ220 is, mely a ’90-es években a világ leggyorsabb közúti autója is volt, és még csak 300 darab sem készült belőle.

80 egzotikus autó égett porrá gyújtogatás miatt 3