Novemberben a franchise eddigi legnagyobb és legrészletesebb legókockákból álló ikonikus autóját, a Szellemirtók ECTO-1-et építheti meg, aki kosárba rakja az új készletet.

A LEGO olyan szettet adott ki, amitől olvadunk, mint a vaj 1

Az egyedi részletekben gazdag 1959-es Cadillac Miller-Meteor modell mind a Szellemirtók, mind az autórajongók számára igazi retró különlegesség. A jármű olyan kiegészítőkkel és eszközökkel felszerelt, amely nélkülözhetetlen a hátborzongató teremtmények megfékezéséhez.

1984-ben láthattuk először az Ectomobile-t, amint a Szellemirtók című filmben New York utcáit takarítják meg a paranormális jelenségektől a benne ülő hősök. Valószínűleg ezt a kocsit bárki felismerné, ha az utcán szembe jönne vele – ha másról nem, akkor az oldalán virító emblémáról. De a típus meghatározása már nem lenne ennyire könnyű menet.

 

Az 1959-es, csillagrombolónyi mentőautót a felújítás és átalakítás után nagy adag szellemirtásra alkalmas kütyüvel szerelték fel, amelyek legtöbbjéről – főleg a tetején lévőkről – sosem derült ki, mire használhatók – kivéve persze a fényhidat. 

De térjünk vissza a legókészletre:

A kerekek mozgatásával beindul a tetőn elhelyezett szellemszimatoló gépezet. A forgatható kormánykerékkel könnyen irányíthatjuk a járművet, a kihúzható hátsó lövészülés mellett pedig más paranormális lényeket felismerő felszerelést is találunk a tetőcsomagtartóra rögzítve, hogy menet közben is lehetőségünk legyen a szellemvadászatra. Természetesen a készlet nem lenne teljes a Szellemirtók logó nélkül, amely az ajtók oldalát díszíti.

A LEGO olyan szettet adott ki, amitől olvadunk, mint a vaj 2

„Imádom a Lego-járműveket és a megtervezésükkel járó kihívásokat. Az a megtiszteltetés ért, hogy a LEGO James Bond Aston Martin DB5 modell után az ECTO-1-et is én alkothattam meg. Ez az eddigi legrészletesebb és legnagyobb verziója ennek az ikonikus járműnek, amely telis-tele van izgalmas kiegészítőkkel, nem beszélve a rejtett meglepetésekről. Alig várom, hogy az építők felfedezzék őket!” – mondta Michael Psiaki, a Szellemirtók ECTO-1 tervezője.

Az ECTO-1 modell 2 352 kockából áll, megközelítőleg 22,5 cm magas, 47 cm hosszú és 16,5 cm széles. Az eddigi legrészletesebb legókockákból épült Szellemirtók ECTO-1 készlet november 15-én debütál a boltokban.

A LEGO olyan szettet adott ki, amitől olvadunk, mint a vaj 3

Nemrég kiraktuk a LEGO Lamborghini Siánt, szóval ha érdekel, hogyan néz ki egy piszok menő Technics-szett, akkor ne habozz kattintani: