Egy vasi település egyik utcáján futott bele a 112press szerkesztője az alábbi táblacsoportba. Láttunk már hasonlókat, amikor több információt próbálnak megosztani és némelyik feleslegesnek tűnik. Mit számít az „útszűkület balról” és az „úton folyó munka” jelzés, ha nem is hajthatok be? Hiszen a felső egy mindkét irányból behajtani tilos tábla, nem? Netán a gyalogosoknak szól?

Nem. Mint a lap rámutat, a látszat csal, ez nem egy mindkét irányból behajtani tilos tábla akar lenni. Amikor az ember nappal vagy éjszaka úgy, hogy nem közvetlen fény világítja meg, találkozik a táblával, az egy másik arcát mutatja.

Kézműves KRESZ-tábla nehezíti az autósok életét 1

A készítő ugyanis egy 30-as számot rajzolt a mindkét irányból behajtani tilos táblára, így hozva létre a kézműves sebességjelző táblát. Céljával lehet egyetérteni, de hivatalos jelzésnek aligha tekinthető, hiszen nem felel meg a szabványnak, így aztán az egyszeri autós is gondolkodhat, mitévő legyen. Az újság úgy tudja, a táblát nem Magyar Közút helyezte ki, hanem a település önkormányzata.