A Brabus még 2014-ben mutatta be az akkori E63 AMG-hez készített tuningcsomagját, melyben az 5,5 literes biturbó V8-ast 5,9 literesre fúrták és még pár módosítással 850 lóerőt hoztak ki belőle. A motor képes lett volna 1450 Nm nyomatékra is, de végül 1150-re korlátozták, részben a 7 sebességes automata váltó miatt.

A hátsókerekes változat 3,7 másodperc alatt gyorsul álló helyzetből 100 km/órára, de az összkerekesnek ehhez 3,1 másodperc is elég. A végsebessége 350 km/óra. Ez a kezelés nem csak a négyajtóshoz, hanem a kombihoz is elérhető volt, de ezzel csak egy vásárló élt.

Az egyetlen szélsebes Brabus kombit most több mint 52 millió forintért kínálják

A fekete kombi balkormányos ugyan, de Angliában árulják, és olyan tökéletes állapotban van, amilyenben egy ilyen ritkaságnak lennie kell. Néhány apróságtól eltekintve az se süt róla, hogy 850 lóerő lapul a gépháztető alatt.

A beltere láthatóan az akkor elérhető csúcsot jelenti a világos bézs bőrkárpittal és a rengeteg extrával. Az autó lényege azonban egyértelműen az, hogy a család mindenhová időben odaérjen. Akkor is, ha késve indultak.

850 lóerős családi autó, amiből csak egyetlen darab készült 2