A Tesla töretlenül tör előre, és akkora a tempó, hogy azért néha letörnek darabok út közben. Leglátványosabban a Model 3 lökhárítója választ külön utat, ha sok eső esik, és ez több tulajdonosnak okozott már kellemetlen perceket. 

A videón egy 2019-es Tesla Model 3-assal pont ez történt, két utassal haladt nyugodt sebességgel, a forgalom ritmusát követve, amikor hatalmas csattanást hallottak. Azt hitték, valaki beléjük hajtott hátulról, de egy parkolóban megállva kiderült, hogy magától szakadt le a lökhárító. 

a videó a hirdetés után indul

Az esetet rögzítette a Tesla fedélzeti kamerája. A tulaj az autómentőre várva kisétált a kereszteződésbe, és látta, hogy nem a mély víz a gond, ott több tucat autó haladt el, és egyikből sem szakadtak le darabok.

Miután megtörtént a baj, jött a következő meglepetés: a márkaszerviz ezt a hibát első körben nem akarta garanciálisan javítani, csak egy kellemes, ügyvéd által diktált levélváltás után. Ebben már elismerték, hogy több tulajdonosnál előforduló hibáról van szó, amit természetesen költségmentesen javítanak ki.

Mivel több eset is előfordult, a Tesla hadakozás helyett inkább elismerte a hibát, és a 2019. május 21. előtt gyártott Model 3-asok mindegyikénél garanciálisan javítják a leszakadt lökhárítókat. Ez a dátum egybeesik a konstrukció módosításával, a hátsó lökhárítóba ekkor került a vonóhorog előkészítése, ami a műanyag kivágásával járt. Így a víz már nem tud nekifeszülni az elemnek, mint a korábbi daraboknál.

Ennek ellenére a Reddit fórumban akadt tulajdonos, aki állítása szerint ugyanígy járt, annak ellenére, hogy autója 2020-as gyártású volt.