Egyel kevesebb Ford Mustang Shelby GT500 szeli világunk útjait, miután a dearborni tűzoltóság (USA) emberei egy ilyen gyönyörűségen gyakorlatoztak nem is olyan régen. A tűzoltók a járműbe szorult utasok kimenekítést és a motortér áramtalanítását gyakorolták a 700 lóerős sportautón.

Szóval levágták a tetőt, a vezetőoldali ajtót és a motortérfedél egy részét.

Ilyen volt…

Gyakorlatozás közben vágtak darabokra a tűzoltók egy Ford Mustang Shelby GT500-ast 1

…ilyen lett

Gyakorlatozás közben vágtak darabokra a tűzoltók egy Ford Mustang Shelby GT500-ast 2

A jármű tesztpéldány volt, és maga a Ford ajánlotta fel a tűzoltóságnak, hiszen ha nem a tűzoltók, akkor az amerikai autógyártó zúzta volna be, így legalább egy jó cél érdekében került boncasztalra.

“Minden egyes vágásnál megszakadt egy kicsit a szívünk…” – nyilatkozta a tűzoltóparancsnok, aki a gyakorlatot vezényelte.

A Ford Mustang Shelby GT500 egyébként Magyarországon is kapható, hivatalos Ford-márkakereskedésben az ára durván 50 millió forint.

2,65 literes csak a kompresszor, amit az 5,2 literes V8-as kapott a Shelby GT500-asban. Az orron 50%-kal nagyobbak a hűtőnyílások, mert több mint 700 lóerőnek kell levegőt kapnia. A cél az volt, hogy a leggyorsabb utcai Mustangot készítsék el, és ehhez minden adott. Az egy tizedmásodperc alatt váltó hétgangos duplakuplungos váltót a Tremec szállítja, a gumik a Michelintől érkeznek, a futómű magneride-os, az elöl hatdugós fékeket pedig a Brembo szállítja. 1,9 tonnát nyom a Shelby GT500-as.

Így szól a négy kipufogóval ellátott 700 lóerős fenevad: