A Holland közlekedőket sokáig izgalomban tartotta egy motoron készült videó. Ezernyi van ilyen a neten, a motoros vlog külön műfajjá nőtte ki magát. Ezeknek érzékeny pontja a gyorshajtás, hiszen két keréken tényleg elég egy óvatlan mozdulat a gázkaron, és máris bőven tilos tartományba szökik a kilométeróra.

A videó készítője viszont pont arra játszott, hogy végig a tilosban hajtson. Hollandiában, Bredából indulva sikerült eljutnia több társával Rotterdamig, az A16-os autópályán. Ez körülbelül 40-45 kilométeres táv, az indulási, érkezési pont függvényében, amit 11 perc alatt megtenni több mint őrültség.

Ez azt jelenti, hogy bőven 200 km/óra feletti átlagsebességgel kellett haladniuk, forgalomban, kocsisorok között. 

Mivel a felvétel nehezen beazonosítható, a videót feltöltők joggal hihették, hogy megússzák a dolgot. A holland rendőrség azonban a közzétett felvétel birtokában szemtanúk utáni nyomozásba kezdett, és szeptember közepére már eljutottak a letartóztatásokig. 

Egy 24 éves férfit Rotterdamban, 22 éves társát Waddinxveenben tartóztatták le, harmadik társuk személye pedig szintén ismert. Lehet, hogy nekik vakmerő mókának tűnt a rendőrségi elemzések szerint 270 km/órás tempót is elérő száguldás, de tetteik komoly következményekkel járnak. 

A helyi törvények szerint gyilkossági kísérlet vádjával kell majd szembenézniük.